Over Marianne

Marianne BrouwersMijn naam is Marianne Brouwers en ik ben in 2014 afgestudeerd als Kunstzinnig Therapeut Muziek.

Ik heb me gespecialiseerd in het werken met meervoudig complex gehandicapte kinderen en jongeren. Wat ik hierin heb ervaren is dat muziek een prachtig middel is om écht contact te maken met je eigen binnenwereld en van daaruit met de ander; juist voor de cliënten die zich verbaal moeilijk of niet kunnen uiten. Door de muzikale interactie die ontstaat wordt er op gelijkwaardig niveau gecommuniceerd met elkaar en ontstaat er verbinding. Wat ik vaak merk is dat deze kinderen, door het krijgen van muziektherapie, in andere situaties thuis of op de dagbesteding, rustiger en meer ontspannen zijn.

Tevens heb ik ervaring met kinderen, jongeren en volwassenen met een gezonde ontwikkeling of kinderen met autisme en aanverwante stoornissen. Ik werk sinds maart 2019 ook met veel plezier samen met Stichting Papageno, die muziektherapie aanbiedt voor kinderen en jongeren met autisme en aanverwante stoornissen.

De kracht van muziek, om te verbinden en te communiceren, is voor iedereen van wezenlijk belang. Voor mensen die moeilijk willen of kunnen praten over wat ze voelen, denken of willen. Voor mensen die al langer in dezelfde situatie zitten is muziek een andere ingang die weer nieuwe inzichten oplevert. Voor mensen die ‘iets’ voelen, er last van hebben maar niet weten hoe ze ermee om kunnen gaan.

Muziek Spreekt!

Both comments and pings are currently closed.